請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
返回列表 發新帖
樓主: 朱莉媽媽

[擇校交流] 聖瑪加利vs基督教崇真vs福建中學

熱心值

貢獻度

幫幫幣

商朝人

Sarah_Yip 發表於 2018-1-23 20:49
哈哈, 去年在决定讀边间時, 都有网友提醒類似事情, 但最后都决定了這间...
可能比較好运, 我一星期約有一 ...

你講緊銅鑼灣嘅名女直? 我講緊嗰間係津中嚟, 學校唔係喺銅鑼灣。只係我喺銅鑼灣見到佢地啫!
回復

熱心值

貢獻度

幫幫幣

夏朝人

又或都係米我要求低呢? 在我泥講, 曳同壞係兩樣嘢, 好似我小朋友咁, 你唔好講錯野, 否則一定會challenge你, 你只可以用道理說服佢, 權威係冇用的! 而我见的同学, 大都不是像周星馳口中的"番薯"果類形.
記得上次家長日, 老師話我小朋友的自主力只是相當於他們的小三/四左右, 我當時都几surprise. 但后來都感受到, 佢地係希望教d小朋友很能獨立和有主见的. 像今年6月, 我小朋友会跟老師和其它同学一起去歐洲某非英語國家十几天, 会單獨住响當地家庭和跟當地姊妹中学一起上課. 咁又真係如果一个中小生, 自理和獨立能力差d, 其实又其係会凢担心! 呵呵
回復

熱心值

貢獻度

幫幫幣

夏朝人

朱莉媽媽 發表於 2018-1-23 20:50
你講緊銅鑼灣嘅名女直? 我講緊嗰間係津中嚟, 學校唔係喺銅鑼灣。只係我喺銅鑼灣見到佢地啫! ...

Oh, 以為講緊SMC 聖瑪加利添... Sorry!  我搭錯線...
回復

熱心值

貢獻度

幫幫幣

商朝人

Sarah_Yip 發表於 2018-1-23 20:51
又或都係米我要求低呢? 在我泥講, 曳同壞係兩樣嘢, 好似我小朋友咁, 你唔好講錯野, 否則一定會challenge你, ...

好大挑戰喎
回復

熱心值

貢獻度

幫幫幣

商朝人

基督教崇真好d
回復